Seahorse heeft geen hinder van Corona

Tussen juli en september begint de bouw van de eerste woningen van het nieuwe wijkje Seahorse. Eerst 52 huizen, waaronder 12 huurwoningen. De toekomstige bewoners hebben de ‘hoerabrief’ al ontvangen.

Het 5 hectare grote terrein tussen Deldenerstraat, Geerdinksweg, Woolderesweg en Pasteurstraat ligt al vele jaren braak. Hier stond de
in 2008 gesloopte KWF, die de bekende Seahorsehanddoeken produceerde. Een rijtje van vier sheddaken bleef staan: de kap van vier toekomstige joekels van woningen. VanWonen is in gesprek met serieuze belangstellenden, zegt projectontwikkelaar Tom Munter.

110 woningen

Op het Seahorseterrein komen 110 woningen in allerlei typen. De meeste zijn energieneutraal, volgens het ‘nul-op-de-meter’-principe. Van de eerste fase zijn er nog zes te koop. Het wijkje wordt ontsloten via de Woolderesweg. Bewoners zijn daar, vanwege de verkeersveiligheid, niet blij mee, ze procedeerden tot aan de Raad van State, maar verloren. Binnenkort begint de verkoop van de resterende huizen. Een opvallend onderdeel daarvan is een appartementencomplex met vijftien koopappartementen. Mensen die wat kleiner willen wonen, vormen een belangrijke doelgroep. Net zoals voor het cluster met zeven levensloopbestendige woningen met de slaapen badkamer op de begane grond, waarvan de bouw binnenkort begint. De invloed van de coronacrisis is daarbij volgens Munter niet merkbaar: „We kunnen weliswaar geen verkoopbijeenkomsten organiseren, maar we merken dat er digitaal veel mogelijk is.” Hij signaleert veel interesse voor de woningen en ziet ook niet dat belangstellenden ‘in overdreven mate’ afhaken. „Dat gebeurt natuurlijk altijd wel eens, maar dat zijn niet ineens enorme aantallen.”

Afhaken gebeurt altijd wel eens, maar dat zijn niet ineens enorme aantallen

Veelgestelde vragen

Toch is de coronacrisis aanleiding om op de website wonenopseahorse.nl een blokje met ‘veelgestelde vragen’ over Covid-19 in te bouwen. Daar meldt VanWonen onder meer dat er geen vertragingen zijn, dat de kopers bericht krijgen mocht de planning worden gewijzigd, dat er wordt nagedacht over een geschikte plek voor materiaalmonsters, ‘uiteraard rekening houdend met de richtlijnen van het RIVM’ en dat de contacten worden onderhouden via digitale nieuwsbrieven, ‘webinars’ en filmpjes.

En ook een geruststellend antwoord aan een koper die bang is dat zijn huidige woning niet wordt verkocht: ‘De woningmarkt gaat ondanks de crisis gewoon door. De woningnood is groot en we hebben te maken met een huizenmarkt waarin de vraag het aanbod nog altijd ver overstijgt.’ En dat zal door de coronacrisis niet veranderen, verwacht het Zwolse VanWonen.

In het derde kwartaal van 2021 worden de eerste woningen naar verwachting opgeleverd.

Deel deze pagina: