Nul-op-de-meter wat is dit nu precies?

Alle woningen (behalve de shedwoning in oude fabriek en appartementen) zijn ontworpen volgens het nul-opmeter principe. Hoe dat precies werkt?

Het dak van je Seahorse nul-op-de-meter woning wekt met zonnepanelen energie op. Je warmtepomp haalt de warmte uit de aardbodem die het nodig heeft om je huis te verwarmen. Met je warmteterugwin installatie kun je de warme lucht in huis mengen met frisse buitenlucht. Dankzij vloerverwarming en –koeling heeft je huis altijd een lekkere temperatuur. En door de goede isolatie blijft het ook zo. Koel in de zomer en warm in de winter. Je gebruikt dus geen gas. De systemen zorgen voor minder stof in huis, waardoor je in een gezondere leefomgeving woont. Bijna alle Seahorse woningen zijn op dit principe ontworpen en zijn voorzien van bijbehorende isolatie, installatie en zonnepanelen conform de technische omschrijving. Je hoeft hier zelf verder niets meer aan te doen. Ook kun je € 15.000 extra hypotheekruimte krijgen voor een nul-op-de-meter woning. Dat is óók mooi meegenomen!

De meeste Seahorse woningen worden gebouwd volgens het NOM-principe. Dit betekent dat de nieuwe woning net zoveel energie opwekt als een normaal gezin verbruikt. Deze tabel laat het gemiddelde gebruik zien van een twee-onder-een-kapwoning uit de bouwjaren 1990, 2000, 2019 en de NOM-woning van nu

Deel deze pagina: